Attica Green Expo

Η Attica Green Expo δίνει ραντεβού για το 2023 – Το Περιβάλλον μας αφορά όλους

Κύριος στόχος της έκθεσης «Δράσε με Οικολογική Συνείδηση» είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα, η ενημέρωση για το θετικό οικολογικό αντίκτυπο αλλά και η ανάδειξη της προσπάθειας των εταιρειών, των φορέων και της ΚτΠ που θα πλαισιώσουν το διήμερο, σε καινοτόμες δράσεις και πρακτικές που αφορούν τον πλανήτη μας.

Η Attica Green Expo δίνει ραντεβού για το 2023

Σε αυτή την διαδραστική Attica Green Expo, φιλοξενήθηκαν για 2 ημέρες επίλεκτοι Δημόσιοι Φορείς οι οποίοι με έμπρακτους τρόπους αποδεικνύουν καθημερινά πως έχουν ενεργή περιβαλλοντική συνείδηση καθώς και Εταιρίες οι οποίες κάνουν πράξη αυτό που ονομάζουμε πράσινο επιχειρείν μέσα από πρωτοβουλίες συμβάλλουν καθοριστικά στην ενίσχυση της πράσινης οικονομίας.

Στον χώρο των εκδηλώσεων οι συμμετέχοντες, παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους ενώ αναδείχθηκαν νέες οικολογικές στρατηγικές.

Στην Attica Green Expo οι μικροί μας φίλοι, είχαν την ευκαιρία και τις δύο ημέρες, να δουν από κοντά τις Ανακυκλωτικές Μασκότ, να χορέψουν μαζί τους και να φωτογραφηθούν μαθαίνοντας έτσι την αξία της ανακύκλωσης.

Πλήθος κόσμου έσπευσε και τις δυο ημέρες της έκθεσης με γονείς να επισκέπτονται με τα παιδιά τους και να γνωρίζουν από κοντά Ανακυκλωτικές εταιρείες, δήμους, φορείς, οργανισμούς. Πιο συγκεκριμένα, και τις δύο ημέρες διεξήχθησαν eco panels με στελέχη από επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς συζητώντας για την σημαντικότητα της βιώσιμης ανάπτυξης, την διαχείριση αγαθών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, την ανακύκλωση, την δεντροφύτευση μέχρι και τα οφέλη του Vegan τρόπου ζωής. 

Μεγάλοι Υποστηρικτές της έκθεσης, το Πράσινο Ταμείο που ενισχύει την ανάπτυξη μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος με την διαχειριστική, οικονομική, τεχνική και χρηματοπιστωτική υποστήριξη προγραμμάτων, μέτρων, παρεμβάσεων και ενεργειών που αποβλέπουν στην ανάδειξη και αποκατάσταση του περιβάλλοντος, την στήριξη της περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας και την εξυπηρέτηση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος μέσω της διοίκησης, διαχείρισης και αξιοποίησης των πόρων και το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών και Κατεδαφίσεων «ΣΕΔΠΕΚΑΤ ΑΕ» που είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΑΝ και είναι υπεύθυνο για την ορθή εφαρμογή των θεσμών για την εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων εκσκαφών και κατεδαφίσεων στην Αττική.

Οι μεγαλύτερες ανακυκλωτικές και φιλικές προς το περιβάλλον εταιρείες συμμετείχαν στην έκθεση από την Ανακύκλωση Συσκευών, την VIOMES, την Fargeco, τον ΕΟΑΝ, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, την Re-battery και την Redeplan μέχρι την Berling και την Φωτοκύκλωση, τα έπιπλα Κωνσταντάρας, τον ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη, το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών και Κατεδαφίσεων «ΣΕΔΠΕΚΑΤ ΑΕ», το Ινσιτούτο Καποδίστριας αφού κυριολεκτικά το κοινό βρήκε τις πιο εύκολες πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος ενώ έφυγε με πολλά δώρα.

Στην έκθεση συμμετείχαν ο ΕΔΣΝΑ με την Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αλίμου, ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου, ο Δήμος Νέας Σμύρνης, ο Δήμος Φαλήρου και ο Δήμος Φυλής.

Η Break-Even Consulting, Silver Υποστηρικτής της έκθεσης, όπου ειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών και μελετητικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και σε φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εστιάζοντας στον τομέα του περιβάλλοντος, της διαχείρισης αποβλήτων και των υδάτινων πόρων, στην επίλυση τεχνικών προβλημάτων ενημέρωσε αναλυτικά το κοινό.

Η σημαντική αυτή έκθεση είναι υπό την αιγίδα του Πράσινου Ταμείου, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Εσωτερικών, του ΕΟΑΝ, της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, της Περιφέρειας Αττικής, της ΚΕΔΕ, της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» αλλά και του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας θέτει νέες βάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος στη σύγχρονη εποχή και αναδεικνύει σπουδαίες οικολογικές πρακτικές.

Μάθε τα πάντα για την Attica Green Expo στο Instagram & στο Facebook.

Μετάβαση στο περιεχόμενο